Блог и уроци по плетене на една и две куки

Блог и уроци по плетене на една и две куки

Блуза Амма от Мария Валес

Блуза Амма от Мария Валес

Още един бърз завършен проект това лято – Блуза Амма от бабини квадрати. Също така си боядисах косата. 😀 След последната фотосесия за  Walk Along Cardigan   направо се ужасих на какво ми е заприличала косата в тая карантина, затова бързо-бързо си уредих час при моята фризьорка. Часът ми беше за деня преди рождения ми ден – тъкмо на време. Показах се на една от най-добрите ми приятелки и тя каза, че на тази коса ще и отива и ярко червило, та и с такова се сдобих набързо 😀

Моделът Amma Granny Square Top е безплатен в Равълри. За тези, които не говорят английски – не е голяма философия, два големи бабини квадрата се съшиват и се прави бордюр на ръкавите, шията и отдолу.

Първия път когато пробвах този модел, започнах с много тънка прежда и 2 мм кука. Сега не знам къде го затрих този проект, но ми остана спомен за него и че някой ден ще го направя. Оплетох на майка ми от Ализе Бахар Батик диадема за коса. Остана ми почти цяла гранка и реших да започна Амма. Моделът няма размери, така че се премерих и реших да го направя по-свободен, 60 см квадрат. С кука 5мм направих 25 реда и мисля, че бяха малко под 60 см, примерно 58. След като Ализе Бахар Батик свърши, отидох да поръчам още, но, разбира се, вече нямаше в този цвят 😀 Човек трябва да си поръчва прежда за целия проект, ама ей на. Та поръчах си 2 гранки в обикновено бежово. Продължих да плета, започнах втория квадрат и накрая, на последните 2 реда, не ми стигна. За 2 реда реших да не купувам нова гранка, намерих едно Ализе Белла в бяло и довърших с нея. Тя е доста по-тънка от Бахар, така че накрая предния квадрат е малко по-малък от задния, ама нищо, и така е готино😀 Според мъжа ми с тия големи дупки не била за пред хора тая блуза 😀 Оригиналният модел на Мария Валес е с много по-тънка прежда и на 2мм , там дупките не са толкова големи.

Извинете ме за неадекватното позиране в градинката на блока пред всички съседи 😀

В крайна сметка този вариант на блуза със съшиване на 2 квадрата много ми хареса и обмислям да си направя някоя и друга, може би не точно с бабини квадрати (и толкова големи дупки, хаха).

Модел: Amma Granny Square Top 

Прежда: Alize Bahar Batik   

Кука: 5мм.

Моля, последвайте ме на:


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *