Блог и уроци по плетене на една и две куки

Блог и уроци по плетене на една и две куки

Жилетка Грифиндор

Жилетка Грифиндор

Идеята за жилетка Грифиндор взех от книгата Harry Potter Knitting Magic . Там обаче моделът е в размери за възрастни. А и, разбира се, преждата не се внася тук.Така бях поставена пред трудната задача да намеря прежда от чиста вълна, която да има цветове червено, горчичено жълто и сиво. Ами нямаше поне в известните ми онлайн магазини 😀 Реших да ползвам остатъци от Nako Pure червено и жълто от предишния шал Грифиндор, който правих . За сиво избрах Nadir от g-yarns и я плетох двойно скатена, за да стигне дебелината на Нако. Плетох на 4 мм игли.

И така без модел и точната прежда, трябваше сама да съчиня и изчисля всичко. Исках жилетка да е с 2 предни части, задна част, ръкави в кръг и копчета. Много съм доволна, че се получи и най-вече, че на детето му става.

Със самите ръкави имах малко проблеми и ги разплитах 2-3 пъти, все нещо не ми харесваше. Накрая намерих ето този видео урок https://www.youtube.com/watch?v=90vmLDYV60A&t=1s и ми се получиха много добре :))

Много исках да снимам детето с нея, но той вече не обича да се снима, така че получавате само жилетка на закачалка в разхвърляна детска стая. Поне си я носи с кеф :)))

Моля, последвайте ме на:


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *