Блог и уроци по плетене на една и две куки

Блог и уроци по плетене на една и две куки

Жилетка The Walk Along Cardigan

Жилетка The Walk Along Cardigan

През април попаднах на съобщениеот Танака Ашика в една фейсбук група. Ашика търсеше хора, които да тестват новия и модел жилетка – The Walk Along Cardigan. Записах се смело – смело, въпреки че досега съм правила само пуловери и никога жилетки.

Дойде стартовата дата на теста и получих модела по имейл. Разбира се, тук никой не доставя преждата, която Ашика е ползвала и пробвах заместител. За един бъдещ проект имам много топчета Etrofil Bambino Lux Wool и с нея успях да направя мярката. Поръчах си 10 зелени топчета, защото искам да запазя бялото за другия проект.

В началото повторението на тази мрежа ме забавяше, но след няколко 30тина реда схванах и вече вървеше по-бързо.


След това дойде юни и ми се изсипа много работа на главата, курс по програмиране и един допълнителен фотографски проект. Никакво време не ми оставаше за плетене освен по 2-3 реда вечер, след като заспеше детето. В крайна сметка довърших гърба през юни. След като изпратихме детето за ваканцията при бабите и свърших курса и проектите, ми се отвори малко повече време за плетене.

Когато стигнах до яката и лентата за копчета, честно казано, много се обърках, моделът ми се стори без никакъв смисъл 😀 . Най-вероятно, защото не бях плела жилетка. Реших да не си блъскам главата, а все пак да следвам инструкциите и о, чудо, взе че се получи :))

Накрая 10 дни след крайния срок все пак я завърших. За размер L използвах 8 и половина от 10те топки.

Не успях да я блокна съвсем добре в теснотията, но по принцип трябва отпред да е равна 😀

Ето я и как ми стои :))

Ето и самия модел в Ravelry: https://www.ravelry.com/patterns/library/walk-along-2

Моят проект в Равълри: https://www.ravelry.com/projects/eowynofrohan

Моля, последвайте ме на:


2 thoughts on “Жилетка The Walk Along Cardigan”

  • Много яко! 🙂
    Можете ли да препоръчате някой симпатичен модел пуловер за начинаещи от рейвълри и подходяща прежда, която да се купи от България? Има много, които изглеждат страхотно, но понеже не мога да се ориентирам с преждите и номерациите, и се разколебавам.

    • Здравей, Лита! Първо, благодаря за коментара, много се радвам когато някой ми остави коментар 😀 Сега разгледах блога си, пропуснала съм да пиша за един много лесен пуловер, който направих миналата година, ето го модела: https://www.ravelry.com/patterns/library/the-weekender-5 . Ето го и моя проект: https://www.ravelry.com/projects/eowynofrohan/the-weekender Аз го изплетох с Holst Garn Noble. Ако си от София, магазинът, от който я купих, е до Военната Академия, на Евлоги и Христо Георгиеви 80. С двойна нишка го оплетох, трябваха ми общо 6 топчета за размер L. Тази прежда е по 11-12 лв топчето, така че ако ти е скъпа, сметни каква да ползваш по оригиналната прежда. Тя е 128м /50 гр или 256 на 100 гр, т.е. може да ползваш прежда на нашия пазар, която е около 250 -300 гр на 100 гр и после да се опиташ да нагодиш мярката на модела – брой бримки и редове на 10×10 cm, иглите. Тази, която съм ползвала за Walk Along жилетката, е 320 м на 100 гр, много приятна и мека, може би ще се получи и с нея – тя е 3 лв на топче от Хобиярн. Има една Ализе Кашмира – тя е 300 м на 100 гр, по 8 лв на топче, също е много хубава. :)) Сега виждам и Ализе Суперлана Класик – 280 гр/100 м. Препоръчвам ти първо да вземеш едно топче, за да провериш с какви игли можеш да докараш мярката и дали ще ти хареса материята, която се получи. Ако не ти харесва материята, винаги можеш да направиш топчето на шапка и да пробваш друга прежда 😀 Затова аз имам 1000 шапки, но това е друг въпрос 😀 Успех!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *