Блог и уроци по плетене на една и две куки

Блог и уроци по плетене на една и две куки

Изпредох прежда!

Изпредох прежда!

И нито една принцеса не заспа за 100 години, докато предох с вретеното 🙂

Но си беше наистина вълшебен процес.

Да започнем отначало – плетях шапка на английски ластик, когато ми се счупи иглата. Трябваше да си поръчам нов обръч 3,5 мм, за да довърша шапката. Но да платя 6-7 лв на еконт за един обръч само нещо не ми се искаше и се зачудих какво още да си купя. Сетих се, че не съм прела отдавна, а и първите ми опити бяха ужасни, хаха. Но си казах, че е време да пробвам пак и си поръчах малко вълна за филц.

Когато получих обръча и вълната, честно казано, веднага загубих интерес към шапката, хаха, и започнах да преда. В началото нишката беше адски дебела. Сетих се, че си бях купила курс от Крафтси за предене с вретено и го изгледах отново:
https://www.craftsy.com/class/spindling-from-fluff-to-stuff/ . Много ми помогна също и това клипче:

https://www.youtube.com/watch?v=-_et_Lnz7f4

И така след клиповете преждата започна да ми се получава сравнително еднаква и тънка. Е, не съвсем еднаква, но много по-добре от преди. Имах 50 гр синьо мерино и 50 гр зелено и исках да ги сдвоя, но когато свърших преденето на синьото, с много дебелите части в началото, реших, че ще е по-добре него да си го сдвоя с него си. Първо направих топка, от чиито център може да се вади единият край на преждата и заедно с другия край започнах да сдвоявам отново на вретеното.
Получи ми се около 55 метра прежда 🙂

Ето и няколко снимки. Нямам снимки, докато предях, защото не мислех, че ще се получи нещо, за което да поствам 😀 Но ей на, изненадах себе си.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Сега искам да си купя малко бяла вълна и да я боядисам и после да я изпреда :D:D

Моля, последвайте ме на:


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *