Блог и уроци по плетене на една и две куки

Блог и уроци по плетене на една и две куки

Нова прежда от Стенли

Нова прежда от Стенли

Днес се включвам с една PR пратка от Стенли 🙂 Много се радвам, че ме избраха да пробвам и да разкажа за някои от преждите им:))

Това е Merino Gold, 50% мерино, 50 % акрил. Цветът е прекрасен, много го харесвам, въобще обичам много синьо и зелено:)). Грамажът е 100 гр със 125 м прежда. Всичките им прежди са много мекички на пипане. От тази специално не съм изплела нищо още, но много скоро, този чуден цвят няма да остане неизползван:))

Всички цветове са тук: https://www.pleta.bg/bg/merino-gold.hml

Това е бебешка прежда, хипоалергична и антипилинг. В 100 гр има 250 м. В семейството ни тази седмица се роди едно бебенце (на братовчедка на мъжа ми), а чакаме и още едно (на сестра му), но и двете са момчета. 🙂 За собственото си момченце нямам проблем да носи розово, ама знам ли другите…така че ще се въздържа да плета на тях и ще измисля нещо друго:)

Всички цветове: https://www.pleta.bg/en/bebe-antipiling.hml

За Донът мога да кажа малко повече, тъй като вече изплетох с половината един шал 😀 Исках да направя схема за шала, но обърках изчисленията и трябва да изплета наново. Което ме води до бележката, че тъй като съдържа мохер, Донът е доста трудна за разплитане. Но е много красива, мека, приятна до кожата. Съдържа 50 % памук, 10% мохер, 20 % вълна и 20% акрил. В 550 гр има 900 м. Цветовете можете да видите тук: https://www.pleta.bg/bg/donut.hml

Това е Тирамису. Стенли имат цяла колекция от прежди с имена на десерти и всичките променят цветовете си.
Тирамису е 60 % памук 30% мерино 10 % акрил и 900 м в 450 гр. Тази, която ми пратиха е много красива:) Мисля да направя с нея този шал Coffee Shop Wrap . Всички цветове са тук
https://www.pleta.bg/bg/tiramisu.hml

Рила е дебела прежда, в 100 гр се съдържат 110 метра. Не мисля, че е програмирана на райе, но смятам да изплета една шапка за мъжа ми и да видя как ще се наредят цветовете. Сдържа 60% вълна и 40 % акрил. Тук можете да видите цветовете, а има и клипче как някой плете с преждата:
https://www.pleta.bg/en/rila.hml

Следва Лото, с която съм плела. Имам и модел с нея, но е само на английски. Тя също е дебела и приятна на пипане, 50% вълна, 50% акрил. 100гр/110м.
Цветове: https://www.pleta.bg/bg/loto-9555.hml

И последната прежда: Ария.

Вече изплетох с пръсти един шал от тази прежда. За първи път пробвах тази техника и много се забавлявах 😉 Преждата е достатъчно обемна, за да може да се плете с пръсти. Много е мека и пухкава, сякаш плетеш с облаче. Съдържа 50% вълна и 50% акрил, 100гр/ 110м.
Цветове тук: https://www.pleta.bg/bg/arija.hml

Моля, последвайте ме на:


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *