Блог и уроци по плетене на една и две куки

Блог и уроци по плетене на една и две куки

Пуловер Diamond Jumper от Ан Венцел

Пуловер Diamond Jumper от Ан Венцел

Днес ви представвям пуловер Diamond Jumper от дизайнерката Ан Венцел. Плетох го общо-взето цялото лято 😀 Не е никак труден и всъщност се плете с дебела прежда, може да го изплетете много бързо по принцип. Но аз този път исках да пробвам да не купувам всичката прежда, която предполагам, че ще ми трябва наведнъж, а малко по малко. Първо, за да имам поводи да ходя до магазина на Дария, второ, за да не ми се трупа накрая много остатък. И така, като изплета една част, после докато се наканя да ида до магазина…и после отново…минаха си 5 месеца от започването до завършването на пуловера 😀 Но няма никакво значение, важното е, че е готов за идващата зима.

Преждата е Puno и както казах, я купих от магазина на Дария .

Съдържа 68% алпака, 10 % мерино и 22% полиамид. Дария си изплете същия пуловер от ръчнобагрена прежда и стана страхотен 🙂

В модела пишеше, че за размер М трябват 600 гр. На мен ми стигнаха 550 точно, нямам остатък. Плетох на игли 6 и 5, както си е по модел. Не правих мярка, защото реших, че щом преждата и иглите са същите – няма особена нужда 😀 Имала съм явно някакво отклонение, защото за ръкавите ми стигнаха 12, а не 15 повторения, но всичко е наред, пуловерът ми става. :))

Моделът на пуловера е тук

Моля, последвайте ме на:


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *