Блог и уроци по плетене на една и две куки

Блог и уроци по плетене на една и две куки

Шал Дъстланд – от Стивън Уест

Шал Дъстланд – от Стивън Уест

Миналата седмица завърших шал Дъстланд от дизайнера Стивън Уест. Много исках да го завърша преди да започнем следващия му шал сега в петък :))

Този шал ще е за леля ми, тя ме помоли да и изплета шал лятото и веднага се сетих за този модел, който купих малко след като излезе. Използвах прежда Тирамису на Стенли, която си пазех от няколко години. Беше уж точната дебелина и дължина, която той препоръчва в пдф-а, ноооо…който не прави проби, после не му стига преждата. 🙂

Плетох на 4.5 мм. Наложи се да пропусна последните десетина реда и в крайна сметка пак не ми стигна преждата. За последните 20 см използвах Нако Калико в това чудно нежно светло лилаво 🙂 Много ми харесва как се използват различни видове плетки, които се редуват с няколко реда жартиерна плетка. Стивън Уест препоръчва един цвят, но си мисля, че и на мен ми се получи с това променяне на цветове :))

Единственото, което всъщност не ми харесва съвсем, е формата на шала – полукръг. Нещо не ми допада, предпочитам си триъгълните шалове.

И сега малко снимки, влог и линкове за модела и преждата.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

модел: https://www.ravelry.com/patterns/library/dustland-shawl

прежда: https://www.pleta.bg/bg/tiramisu/

Моля, последвайте ме на:


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *