Блог и уроци по плетене на една и две куки

Блог и уроци по плетене на една и две куки

Nissegenseren от Ингвил Фреланд

Nissegenseren от Ингвил Фреланд

В момента, в който видях Nissegenseren в Ravelry, си казах, че е страхотен и това ще е пуловерът на детето за тази Коледа. Оказа се обаче, че моделът е публикуван само на норвежки. Това не ме спря, все пак аз филолог ли съм или лукова глава…нищо, че филологията ми е френска 😀

Купих модела и го копирах в гугъл транслейт, който успя да ми даде някакъв превод на английски .

Норвежките модели, включително този, доколкото съм чела в Ravelry, не изписват подробно всяка бримка на всеки ред както съм свикнала с американските дизайнерки, но каквото – такова. Малко повече смятане на бримките в редовете и тук-там налучкване имаше, особено с безумния превод на английски. Но пък схемата на коледните джудженца е много добре направена .

Ползвах Ализе Суперлана Миди , за размер 8 години разходът беше две цели светлосиви и съвсем малко започнах от третото светлосиво. Червено, бяло, бежаво и тъмно сиво – съвсем малко, трябва нещо друго да измисля с почти цели топчета.

Вече направо се чувствам научила плетаческия норвежки и като нищо ще се осмеля пак да си купя някой норвежки модел, а може и цяла книга 😀

Детето много си харесва пуловерчето. Днес си съблече якето в едно кафене и с гордост обяви на някакъв случаен посетител, че майка му му го е изплела. Той пък човекът взе да ми разказва как баба му му плете всяка година шапка за Коледа и вече имал цяла колекция от много хубави шапки :))

Моля, последвайте ме на:


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *