Viking Knits от Ласе Матберг

Плетенето е забавно, защото не е само създаването на нещо, което да ни топли, а включва в себе си малко магия и разказване на истории. Или поне това открих във „Viking Knits“ от Ласе Матберг.

Когато за първи път разгледах моделите в книгата, вдъхновението веднага ме обхвана. Всеки модел те кани да започнеш от него :). Книгата показва скандинавското наследство на викингите по един модерен начин, който се вписва чудесно в съвременния живот и мода на плетивата. Същевременно ми напомня за един живот в море, на кораб, с вятър в косите.

Моделите с цветове изглеждат толкова добре, че дълго не можех да се реша кой да избера за първи. Но не можеше просто ей така да си седя и да ахкам, трябваше да пробвам някой. Избрах Synne не защото е по-красив, а защото беше първият дамски в книгата. Пуловерът се получи много добре, като изключим това, че ми е малко голям.

Което ме навежда на мисълта и за едно нещо, които не харесах в книгата – това, че се ползва специфична марка норвежка прежда, която (поне за момента) не се внася в България. Съответно трябваше да нагаждам с друга и явно не съм пресметнала добре в началото. Но както и да е, пуловерът пак е много хубав 😀 Засега имам книгата за киндъл, но толкова много ми хареса, че си я поръчах и с твърди корици. Хващам се на бас, че е много приятно да държиш книгата в ръцете и да се радваш на моделите от близо.

В заключение искам да кажа, че книгата си заслужава – съдържа мъжки, дамски, детски пуловери, както и аксесоари. Всичките са много красиви и вдъхновяващи 🙂 Можете да видите моделите тук, преди да решите дали да купите книгата.

Книгата на английски в Европа

Книгата на английски за киндъл


Публикувана

в

,

от

Етикети: